Bakonydraco fesztivál III.

Szombaton el kirándultunk Kzolival és Marcsival Németbányára a Bakonydraco fesztiválra.
Egy csodálatos kis faluban (zsákfalu) érkeztünk. Aki ezen az úton megy az csak a faluba mehet mert nincs tovább út :). Falu népessége 80 fő (gondolkoztunk is a kocsiba hogy hány ember lesz??..hát ha a faluba 80-nan vannak és mi 3-man megyünk akkor 83 :) ).
A falu egyébként egy völgyben erdőben van, volt fent egy domb és ott tudtunk sárkányt eregetni. Felküldtük a rokkakukat de nagyon instabil volt a szél ezért a legelvetemültebb kisszeles állítások ellenére is egész nap potyogtak le. Rengeteget gyalogoltunk 160 méter zsinór végekre feldobálni őket :). De azért nagyrészt fent voltak néha még a turbinát is megemelték. Nem tudom pontosan mennyit, de egy 5 órát kb. eregettünk hárman. Néha gyerekek a főtéren elkészített sárkányokkal feljöttek és szaladgáltak. Légi fotót is csak úgy tudtunk csinálni, ha 200 métert szaladtunk a 160 méteres hosszú startos sárkánnyal.

 

De igazából a lényeg ennek a kis falunak a hozzáállása volt ehhez a rendezvényhez. Szívvel lélekkel csinálták ezt a „nagy napot” ott. Szentkirályszabadjaiak készítették a sárkányokat, voltak mesemondók, zsonglőrök, együttes, faluházba kiállítás, és pogácsa amit felfaltam :).

Nagyon kellemes emberekkel sikerült megismerkedni, meg is kérdezték nincs e kedvünk ott aludni. (sajnos nem úgy készültünk) pedig el lehetett volna bulizni.

 

Faluról picit: Tv-ben láttam régen hogy Magyarország legbiztonságosabb faluja, nincs betörés és nincs lopás. 80 fő a népessége (mert az egyik szervező is bejelentkezett :) ). Nincs boltja, nincs kocsmája. Egy üvegtigris (de pont olyan) jön szombatonként a főtérre (főtér kb. 25x25 méter) és akkor ott összejön a falu apraja nagyja, iszogatnak, beszélgetnek, látják egymást :).

Mivel völgybe van, 1 évben kb. 2 hónapot nem fűtenek, (este majd meg fagytunk nagykabát már elment, és füstöltek a kémények)

Szóval tényleg egy nagyon kellemes kirándulás volt, nagyon jól éreztük magunkat.

 

Képek itt:  KZolinál