Ninja Workshop

Ninja varrást (Workshop-ot) szervezünk Nov. 28-án, az ELTE Biologiai Fizika tanszékén.
Workshop célja hogy varrásunkkal segítsünk azoknak, akik esetleg nem tudnak varrni, vagy nincs gépük, hozzájutni egy Horvath.ch féle kis szeles 0 szeles sarihoz.
Bőveb
ben a hozzászólásokban.  

Varrás kezdési időpontja: 9-18-ig

Cím: Budapest, XI ker. Pázmány Péter sétány 1/A, 3.em. 3.74-e szoba (tanácsterem)
                                       Térkép

Jelentkezni a 3s@sarkanyereszto.hu-n   november 13-ig

      (Köszönjük a termet a Tanszéknek)
Képek:
    KZoli   Turtle   OFeri
Video:  KZoli

 

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ninja finomságok

Igazából a tuning vagy egy új rovatba szerettem volna ezt írni de sajna nem sikerült. Mindegy, itt is jó helye lesz.

Üdv a városi Ninjá(so)knak!

Szépen összejöttünk tavaly a ninja varráson és sok szép sárkány készült. Mivel sajnos elég szűk volt az idő pont a legérdekesebb rész maradt el, a finom beállítások és a közös reptetés.

Azóta mindenki befejezte és kipróbálta újdonsült sárkányát. Bizonyára a beállításokkal bajlódtatok ti is. Ki többet, ki kevesebbet. Elég érzékeny jószágnak tűnik mert ami egyik nap teljesen jónak mutatkozott az egy összecsukás-szétnyitás után másnap már nem azt produkálta. Sok mindennek összhangban kell lenni ahhoz hogy  a maximumot nyújtsa. Jó lenne meghányni-vetni hogy kinek hogyan sikerült. Így a már megszerzett tapasztalatokat mindenki hasznosíthatja.

Kezdem én, aztán halljuk a rutinos rókákat, vagy bárkit akinek azonos vagy más véleménye, ötlete van.

Súlyozás:   Elsőre bejött amit Oferi csinált: 2db 100Ft-os az orrtól 8cm-re. A folyosón egészen szépen siklott. Este otthon is be tudtam mutatni milyen csúcstechnikát, művészi alkotást produkáltunk. Aztán próbáltam megérteni mitől is repül így ez a sárkány. Először kerestem egy merev 3 mm-nél kisebb belső átmérőjű műanyag csövet, amiből levágtam egy 3cm-es darabot és azt hosszában felvágtam. Ezt rápattintottam a gerincre (jó szoros volt) és erre ragasztottam a 2db 100-ast. Egészen jól lehetett így állítani a súly pozícióját. Gondoltam ha egészen az orrban helyezem el a súlyt akkor lehet csökkenteni a tömeget így tovább marad a levegőben. Végül 1db 100-as + 1db 5-ősig jutottam. ha ennél kevesebbet raktam az orrba akkor már bejött a "falevél" effektus. Az érdekes az hogy nagyon lassan ment  és ilyenkor maradt a legtovább a levegőben , de nem így siklott a legmesszebb. A legmesszebb jutni 100+10Ft-tal az orrban sikerült.

A gerinc feszítése.  A rajz szerint a vitorla az orrnál a gerinc véglezárójába a gumi dupla beakasztásával feszíthető. Ha az egyiket kiakasztottam -amellett hogy nem lett olyan feszes és majdhogy ráncos lett- mindig 10-30%-kal messzebb siklott.

- Azóta sikerült eltörni a gerincet és az új 3mm-rel rövidebb. Így már nincs igazán szükség az egyik gumi kiakasztására.

A farokrésznél a zsinór feszítésével nagyon meg lehet változtatni a repülési tulajdonságokat. Itt akár néhány mm is sokat számít. Ha nagyon meghúztam akkor össze-vissza táncol nem siklik. Kb 1cm-rel vettem rövidebbre mint amikor éppen csak megfeszül. Így volt a legjobb.

Ami még nagyon befolyásolta a siklást az az apa csatlakozó helyzete a belépőélen. Nem tudom miért kellett akkora kivágás a vitorlán az apának amikor az kb ott van jó helyen ahogy a Horvath oldalán látszik. Ha pl középre teszem (logikusnak tűnő pont ) akkor már nagyon rosszul repül.

Ami a legnehezebb feladat: Úgy beállítani, hogy a fentiek közül minden mindennel összefügg.

És ez eddig csak arról szólt hogy siklik a legmesszebb. De nem biztos hogy ez a kizárólagos cél a kellemes reptethetőség szempontjából. Jobb lenne ha egy kicsit gyorsabb lenne, lehetne több súlyt tenni rá ...?

Itt már bekapcsolódhatnának a profik is .

Ja! Kantár. Erről is kéne írni.

Jó elmélkedést!    turtle

Ninja baleset!

Sziasztok!

Jó tanács kezdő Nindzsásoknak: Ne eregessetek növendék akácos közelében gyenge szélben!

Szilveszterkor sikerült felakasztanom a sárkányt kb 5 méter magasságba. A 2 cm-es tüskék csodával határos módon egyetlen egy lyukat sem ütöttek a szerkezeten. Megúsztam. :) És Ő is..

Mivel nem volt nálam ragszalag én egy csempézésnél használatos szállvédő darabot használtam súlyként. Nem volt tökéletes, de így is szépen felmászott a fára. A sikeres mentőakció után az erősödő szél miatt már próbálkoztam. Szóval a súlyozás még nálam is hátra van. Én egy két 100-as súlyú ólomlapot fogok a csőre tekerni. és a pozícióját vagy gumigyűrűvel vagy gyorskötözővel fogom biztosítani. Egyenlőre et a megoldás jutott az eszembe. Gondolta arra is, hogy megolvasztom és egy csőméretű pálca köré öntöm. De ezt egyenlőre elvetettem. Meglátjuk.

Nagyon klassz volt a építés. Kár, hogy nem tudtuk kipróbálni az elkészült műveket.

szép napot.

szaboa

The Bad

Tegnap végre ki tudtam próbálni kültérben is a Bad-emet. Fantasztikusan repült! Egy óra reptetés után már sikerült a Flat Spin meg a Yoyo is. 0-5 km/h-ás szélben úgy ment felfele, mint a rakéta. De sikerült szélcsendet is kifognom, akkor tudtam a legjobban irányítani.

 

Megkésve bár, de elkészült az enyém is!

Nagyon köszönöm a szervezőknek a lehetőséget, jó meló volt.

Kár, hogy nem tudtam végig maradni, mindenesetre, mig ott voltam, jól éreztem magam, és sok jó trükköt lestem el a profiktól. Ma készült el az ÉN NINJÁM!  Futottam vele pár kört az udvaron, és tök jó lett!

Mégegyszer ezer köszönet a szervezésért, anyagbeszerzésért, lebonyolitásért, mindenért.

Üdvözlet mindenkinek, remélem lesz még hasonló alkalom (és végig is tudom csinálni).

Köszi: Ktomi

Video

Koszonjuk a pozitiv visszajelzeseket :) Bizom benne, hogy maskor is fogunk kozosen sarkanyt epiteni, mi is sokat tanultunk szombaton.

Kozben elkeszult a szombati naprol a "dokumentumfilm", egy fenykepezogep 6 masodpercenkent csinalt egy kepet a teremben,  a nap folyaman osszesen 4925 darabot. Kulfoldi workshopokrol lattunk hasonlo filmeket, es nagyon tetszett.

Van Ninjám!

Nos, mindenekelött hatalmas nagy köszönet, tisztelet és elismerés a szervezésért és a befektetett elökészítési munkákért kzolinak, oferinek és turtlenek.

Végülis csak befejeztük az építést, jó hangulatban és társaságban.
Én két napja az összerakott sárkányban gyönyörködöm és még mindig nem fogom fel, hogy én csináltam. Legalábbis benne van a két kezem munkája.
Dícséretet érdemel, hogy svájci sárkányhoz méltóan svájci precizitással elö volt készítve minden. Milliméter-pontossággal le voltak szabva a panelek, a csövek, egységcsomagba csomagolva a kisebb alkatrészek, és még egy kis zsákot is kaptunk a kész sari tárolásához.
Meglepö és tanulságos volt, hogy mennyire pontos összeillesztést követelt a sárkány, oferi szigorúan rám is szólt többször, pl. hogy "az ott nem 6 mm, hanem 7, az úgy nem lesz jó!" Aztán csak belerázódtunk. Lassan megszoktuk, hogy a kétoldalas ragsztó mennyire szeszélyes jószág és hogy bizony le kell súlyozni a kisimított vitorladarabokat, mielött összeragasztjuk öket.
kzoli fáradhatatlanul türte a rohamot a varrógépnél, miután a háromból kettö gép úgy döntött, hogy szombaton nem dolgozik.
Közben mindketten tartották a frontot, végtelen türelemmel korrigálták a bénázásokat és segítettek, ahol csak kellett.
Én gyerekes türelmetlenséggel vártam már, hogy mikor csövezzük végre már be a sárkányt. No, de addig még sok-sok teendö volt: szegés felragasztása, a kis zsebek, orr és farok megerösítése és a többi megerösítés, lyukak fúrása stb. De aztán végre csak jöhettek a csövek, és végül egy kis böngészés után a kantár.
És elkészült. Kivittem a folyosóra rögtön és a kis súlyozással az orrán siklott, mint az álom. Én meg csak vigyorogtam.

VAN NINJÁM!

Köszi mégegyszer a lehetöséget!

Tényleg jó volt,

Tényleg jó volt, köszönöm a lehetőséget és a segítséget, nagyon jó kis sárkány lett ez... üdv

Ninja

Pompás Ninjákat építettünk, köszi a lehetőséget . Itthon össze is raktam és azóta is gyönyörködöm benne ( szerintem mindenki ugyanezt tette otthon :)).

OFeri és Zoli rengeteget melóztatok ezért külön köszönet , valamint a rengeteg újdonságért, amit tanultam :)

Holnap reptetés....:))

 

Nagyon jó volt!

Köszönöm ezt a remek alakalmat, hogy ilyen szép sárkányt  építhettem és ilyen jó csapattal lehettem együtt!

Jók lettek nagyon a képek !

Ui: Nekem 2db 20 as felelt meg a súlynak! :)

Képek

Sikeresen lezajlott, jó kis meló volt, kellemesen elfáradtam :)

Képeket itt tudjátok megnézni: Urban Ninja Workshop.