üvegszál

Jelenleg a sárkánykapu gyenge pontja a merevítés. A hurkapálca amit használunk ebben a méretben nem beszerezhető, hanem gyárttatni kell. Ráadásul könnyen eltörik, a nedvességtől elgörbül. Szóval nehézkes a használata, viszont "olcsó". Ha volna valakinek ötlete honnan lehet beszerezni ezt kiváltó anyagot, leginkább üvegszálas pálcát olcsón úgy bő 100 métert, akkor legyen szíves ossza meg velünk az információt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hurkapálca

Nagyon le vagytok ragadva a kerek formáknál!:)

És mi van ha szögletesre van szeletelve ?

Lehet akkor egy picit erősebbet is csinálni és a zsebeknél vékonyítani... Nem hiszem, hogy egy asztalosnak nagy gond lenne:)

Habár időm az nincs rá, de ha szereztek csomómentes anyagot ami elég száraz és könnyű, simán leszeletelem a kért méretre...

fapálca

Ma ismét beszéltem a hurkapálcással.
A fő gond az, hogy fél nap amíg átállítják a gépet 50 centire, majd megint egy fél nap amíg visszaállítják. Ugyanakkor van bőven megrendelésük. Szerintem ebből nem lesz semmi.
Azt mondta a tulaj, hogy kötözzünk össze 2 db 33 centis hurkapálcát és ragasszuk össze őket.
 


Valószínüleg a bambusz lesz a jó megoldás.


 

www.hurkapalca.hu

Ez a fapálcás "nemvállalkozó" a www.hurkapalca.hu Sümegről?

nem

 Nem. Ez a fapalca.atw.hu/

Kapu

Sziasztok!
Hurkapálcikákat csak cserélgetni kell a kapuba, van még annyi a táskába, de azon kívül is van még otthon. Ami pedig görbe az úgy jó. (ha majd törik akkor kell cserélni).
A pálcikással a kapcsolatot tartjuk, fog gyártani. De ezeket a technikai dolgokat intézem, csak eregetni kell a kaput :).
Amit Humanual mondott  hogy le kell lakkozni, azt jó ha majd megcsinálod az új pálcikákkal Sunc.
Jó eregetéseket, majd Kecskeméten találkozunk.

venni vagy nem venni

Nem biztos hogy megéri gyárttatni üvegszálas pálcát mert úgy elég drága. De nézzetek utána ti is! Nekem legkevesebb 300-400 ft/m-t mondtak a 4-esre. Ennyiért már itthoni boltban is lehet kapni. Eddig 3-asra a legolcsóbb a 0,50€/m amit találtam (+6 a szállítás). Szerintem a 3-as elég vastag lesz. Ti mit gondoltok?

 

Tessék választani

Összefoglalom a levélben érkezett válaszokból fakadó összes lehetőséget (árak Ft/50cm-es darab):

- Hurkapálca:

Sunc és Edit nyaggatják a hurkagyártót ahol valószínűleg 4.5-es pálcák lesznek, amit sunc szerint megbízhatóan (nem ragad, nem fogja össze a sárkányt) le lehet kezelni lenolajjal. Ez mennyibe kerülne majd /db ? Elég hajlékony lesz, hogy bebújtassuk a zsebbe?

- Üvegszál:

http://shop.lindinger.at/products_filter.php?f1001=GFK&f1002=2-5&cPath=1749_1755&sort=products_name

http://webshop.pev.hu/index.php?p=termekek.php&kat=%FCvegsz%E1las+p%E1lca

Üvegszálnál látatlanban nem tudni pontosan melyik a jó anyagminőség, vastagság. Próbálni kéne mert nem olcsó. Árak, átmérők a linkeken. Az osztrák az modellező minőség, a másikat nem ismerem de abból egyszerűbb próbadarabot szerezni. kb 75/70 Ft lenne a 3-as és 105/70? Ft a 4-es.

- Bambusz: Öregmiki, Humanual kipróbálják. Kb. 30 Ft-ra jönne ki + a meló. Ha ezt választjuk, majd kiülünk a teraszra "zabot hegyezni" :-)

- Carbon semmiképp mert horror ára van.

Ha vastag, merev a pálca akkor erős szélben a zsínór nyúlásakor nem tud görbülni és így nagyon terheli a vitorlát, a zsebet. Kérdés: nem előnyös-e ha erős szélben kihajlik a gerinc és kienged némi szelet? A könnyebb anyag előnyösebb gyenge szélben.

 

 

Fehér modul kiigazítása / bambusz

Szombaton a kék modulok készítése közben a folyósón átnéztem a fehéret. A bennük lévő néhány bambusz szál - nem mértem meg, de biztosan kevesebb volt a duplán vett össz-átmérőjük, mint 5mm - (talán a nedvesség megtartása következtében) szinte "C" formára görbült, és lényegében már nem feszített semmit. A tartós terhelés +nedvesség úgy tűnik deformálja a bambusz szálakat. A konyhában gőz fölötti kiigazításuk, (a hurkapálcáknál is megcsináltam) majd az ablakban a napon némi szárítást követően ugyan mérsékelten, de eredményesnek tűnt, viszont borzalmasan macerás volt már erre a 25db szálra is. Ezt 225db szálnál, mondjuk akárcsak évente egyszer is teljesen elvégezni, ...  ha erre van ötletetek, akkor legyen bambusz. Hoszabb távra a karbon rúd/cső(?) talán célszerűbbnek tűnik. Ez utóbbit egy modulnál kipróbáljuk? (Kérdés: A szál tömeg és terhelhetőség aránya milyen legyen?) ... Csak hát az ára? :(( 

Kapuhoz pálca

Csak meg kéne próbálni a bambusz hasítékokat! 5x5 mm-es egy kicsit legömbölyítve sztem jó lenne. Nem baj, ha egy kicsit íves.

mi a méret?

 Mint már említettem van egy szál bambuszom, plusz némi időm egy próbaszéria farigcsálására. Unalmas pillanataimban csinálok párat.

Jó lesz az 5x5-ös D profilban, 50 cm-es hosszban?