Sárkányvarrás az ELTE-n

Kedves, sárkányozás iránt elkötelezett érdeklődők!

Hirtelen az jutott eszembe, hogy itt folytatnám a hétvégi építéssel kapcsolatos információcserét. Bízom benne, hogy az oldal tulajdonosai megértően viszonyulnak hozzá! Mindenkit kérek , hogy ne itt éljen leki életet! Bízom benne, hogy annak is lesz a fóruma, aminek létrejöttén fáradoztam is , sajnálom hogy nem talált meghallgatásra. Akit érdekelnek a részletek, vélemények, biztosan megtalálja a módját hogyan jusson hozzá.

Innentől jöjjön az érdemi rész!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A szabás-varrásból a szabást

A szabás-varrásból a szabást kipipálhattuk (a lábra vonatkozóan) , de még hátra van a szintén embert próbáló varrás. Sajnos belecsúsztunk a karácsonyi készülődésbe, így azt elnapoljuk a jövő évre, mint javasoltátok. Addigra tuningoljátok fel a varrógépeket (több is kell majd belőlük) Ti pedig pihenjétek ki magatokat!

Jó készülődést!

 Ügyesek vagytok, gratula. 

 Ügyesek vagytok, gratula.

 

Megjöttek a képek! Köszönet

Megjöttek a képek! Köszönet EdPeTiéknek!

https://photos.app.goo.gl/sXx5pbOfSuG6ngEF3

 

Öröm volt dolgozni veletek!

Köszönjük, hogy a munkátokkal hozzájárultatok az első lépésekhez!

Ez a lépés 7 mérföldes volt! Még nem vágtunk ilyen sokat. Számításaim szerint 260 métert!

Szerencsére elegen voltunk a feladathoz, így jó tempóban haladtunk. Reggel 9-re berendezkedtünk az egyik központi teremben, ahol össze tudtunk tolni 10 méternyi asztalt duplán amiken kiteríthettük az anyagot és a szombaton elkészített sablonokkal nekiláttunk a polip karjainak szabásához. Kellett némi idő míg összeszoktak a fogaskerekek és folyamatossá vált a munka, de utána már ment mint a karikacsapás. Az elején rosszalkodó pákák is bejáródtak a végére. A hölgy és a férfiúi vágócsapat komoly rivalizálása (Ti még csak ott tartotok!?) tovább gyorsította a tempót a finisig. Közben szorgalmasan készültek a tapadókorongok vágósablonjai és a feljelölésükhöz szükséges korongok is. A lendületes munkát csak a déli piknik szakította meg. Az a finom rétes, pogácsa, gyümölcssaláta, hideg lecsó ... ! Hmmm :-) Volt még egy kis szünet amikor tanakodtunk, hogy melyik szín legyen a külső oldalon, majd a kialakult döntetlent Timi szavazata oldotta fel.  Szerencsére a műhelykocsi(k)ból rengeteg hasznos segédanyag került elő, amik nélkülözhetetlenek voltak a hatékony munkához. A tapadókorongok kiszabásának pepecselős folyamatát a senior csapat végezte nagy türelemmel. De a korongok helyének kimérése és feljelölése is elég sziszifuszi munka volt. Az, hogy az egyes részfolyamatok kb egy időben (este 5-kor) értek véget azt mutatta, hogy sikerült jól elosztani a feladatokat amiből mindenki maximálisan kivette a részét. Ugyan volt nálunk varrógép, de nem láttuk értelmét belekezdeni a varrásba. Egyrészt sokat dolgozott a csapat , vasárnap is volt, meg legközelebbre is kell hagyni valamit. A kivágott anyagok bekerültek a már korábban megvarrt zsákba és várják , hogy valaki újból kinyissa.

A stáblista:

Aviatic, EdPeTiék hárman, Galóca, RicsiAndiék ketten, Szelbo, Turtle

Öröm volt dolgozni veletek!

 

 

Haladás!Ma elkészítettük a

Haladás!

Ma elkészítettük a nagy sablont. Holnap ezzel könnyen fogjuk vágni a lábat. Ha sokan jöttök, akkor lesz kapacitásunk a tapadókorongokra és talán még a láb összevarrására is.

Fejlemény: Nálam van minden

Fejlemény: Nálam van minden anyag, így semmi akadálya, hogy kezdődjön a munka , a polip karokat növesszen és mi jól érezzük magunkat. Örvendetes, hogy többen is jelezték , hogy jönnek!

Szóval 19-én vasárnap 9-kor

19-én vasárnap 9-kor találkozunk az ELTE-n azokkal akik szeretnének polipot építeni.

Itt találkozunk: https://goo.gl/maps/VgdfsCKKzg72

Itt van egy sorompó, innen lehet behajtani a parkolóba:  https://goo.gl/maps/SrHRCgoMnZQ2

Ha nem engednek be automatikusan, akkor azt kell a csengő megnyomása után mondani, hogy a Biológiai Fizika tanszék workshop-jára jöttem. Lehet jönni hamarabb is, én ott leszek kb. 8-tól. Aki ismeri a járást feljöhet , aki nem azért lemegy valaki. Terv kész, szombaton a sablon is összeáll és az anyag is odakerül vasárnapra. Most nem írom le a korábban publikált technikai részleteket, talán olvastátok az .infón!

Szeretettel várok mindenkit !

turtle

 

.

.