HHH - HÁRMASHATÁRHEGYI REPÜLŐTÉR

Sárkányeregetésre alkalmas hely a dombtetőn lévő szélzsák mögötti lejtős terület.
Ez egy működő reptér ezért fokozottan ügyelni kell ne akadályozzunk, veszélyeztessünk senkit. Siklóernyősök tanuló helye, vitororlázó és motoros gépek is használják. Jó időben sokan sétálnak nézelődnek.
Ha esős az idő kellemetlen sáros utak vannak, túra felszerelés ajánlott.

További információk a reptér honlapján. ( Köszönet a térképért. )

Címe: 1028. Budapest Arad u.2.

Megközelíthető autóval a Moszkva tér felöl:
A Hidegkúti úton a legnagyobb emelkedős jobbos kanyar utáni lámpánál jobra és kb. egyenesen az Aradi utcán a reptér sarkáig. Az Aradi utcában lehet parkolni. Innen jó kis séta a felszerelésse fel a dombra a szélzsák irányába.

Tömegközlekedéssel:
Metróval (M2 v. piros vonal) a Moszkva-térig, majd onnan az 56-os vagy 56E jelzésu buszokkal a Huvösvölgyi végállomásig, és onnan a 64-es vagy 257-es busszal 2 megálló, és utána kb. 10 perc séta az Arad utcán végig, és még 10 perc fel a dombra.

HHH
 Forrás: http://map2.index.hu/

HHH
 Forrás: http://www.bme.hu/hhh/hhhm.htm

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

További repülőterek a Google térképen

Budaörsi repülőtér.

Mátyásföldi repülőtér.

Dunakeszi repülőtér hangár oldal, szemközti oldal.

Hármashatárhegyi repülőtér , hegytető.

Rephely

Kezdő sárkányosként rá vagyok kattanva a témára, és sehol sem találtam egy teljes és összefoglaló helyszíngyüjteményt. Bátorkodtam az itt-ott megtalált térképekből másolt és hozzászólásokból következtetett helyszíneket megjelölni. Örülnék, ha küldenétek a helyszínekhez leírást, mire alkalmas, mire nem, van-e valami tudnivaló a szélről,  mire kell vigyázni, ha valamit rosszul írtam le, akkor azt is jelezzétek. Tehát íme: Sákányozó helyek

Szia humanual! Hát a

Szia humanual!

Hát a Soroksári tesco rephely 1, szerintem nemigazán van karbantartva, idén még nem nyírták.
Legalábbis pár hete voltam ott és nagy gaz volt. A szél sem ideális szerintem ott, nem messze van a Tesco nagy épülete, másik két irányból meg a fák kavargatják a szelet.
Szerintem így pesten belül a legjobb hely szél szempontjából a MFRT.
A Dunaharaszti reptéren lovarda épült, itt sárkányozni nemigen lehet.
A Szigetszentmiklósi Auchannál én sok szúróst gazt láttam a földön, ezért nem ajánlom senkinek sem, hacsak nem épp frissen van lenyírva..
Az M0 üdülősor 2- t meg szerintem egy hét múlva már nem lehet használni, mert a bekötőútjára építik az M0 új szakaszát. Ami nagy kár, mert itt a legegyenletesebb a szél a környéken.

Helló Sunc!

A soroksári tescóhoz hetente többször járok ki, az 1 rephelyet múlt héten nyírták és előtte sem tapasztaltam, hogy a modellesek elhanyagolták volna.  Érdekes, én nem tapasztaltam itt turbulenciát.... Nem úgy a másik két helyszínen, de ezek sem voltak vészesek, igaz ezeken a helyeken tényleg nagy a gaz. A dunaharaszti repteret és az M0-2-őt töröltem... Egyetértünk, a MFRT a az egyik legjobb hely azon a környéken, bár csak egyszer jártam futólag ott. A bevásárlóközpontok környéke talán a tapasztaltabbaknak előnyös a turbulencia miatt, de több mint valószínű, hogy karbantartott területre talál az arra járó sárkányos. Meglepetés engem is ért, amikor 2 hónapja a HHH vészleszállóhoz mentem és derékig érő gaz fogadott, de most két hete amikor ott voltam, frissen nyírt terepre találtam.Köszi a megjegyzéseket, a leírásokban megtalálhatod az idézetet, ha van méghelyszín amit ismersz, akkor írd meg, beillesztem. Köszi:
humanual

Szoktam

Ezek szerint összekevertem a Soroksári 1, egy másik közeli placcal.

Én is sűrűn járok azon a környéken. Írje egy mailt az itt található címre: http://href.hu/x/ckpq
Aztán egyszer meglátogatlak.

üdv.:

Sunc

Ok

Ezen a héten elutazunk, de amint visszaérünk, küldöm a mailt, hogy mikor leszek kint. Persze Beaufort függő a dolog...

Üdv
humanual