Megcsináltuk! Megcsináltuk! Megcsináltuk!!!!

" szeptember 14.

 Nagy dolgok történtek itten ma a 3.a-ban. Megcsináltuk! Megcsináltuk! Megcsináltuk!!!! 24 gyerekkel egyszál magam megcsináltuk a siklósárkányt. Ez rekord (tekintve, hogy fakezűek! Egy hurkot nem képesek kötni!)  Aztán kimentünk röptetni. Baromira élvezték a kölykök! Nagyon klassz volt!

A sárkányozás valóban nagy örömet okozott a gyerkőcöknek. Csak azt nem gondoltam, hogy annyi előkészítés után ilyen sokáig fog tartani a kivitelezés. Szinte mindent méretre szabtam, nekik "csak" össze kellett állítani, miután többször is megmutattam, elmagyaráztam, fóliáról kivetítettem a fázisokat... No, 75 percig tartott (nekem 10 perc, de már díszítéssel!). Nagy szél nem volt, csak éppenszellő lengedezett, kellett futni rendesen vele (úgyis tornaóra volt). Jókat nevettünk, mert voltak összegabalyodások, ütközések. A bátrabbak, akik merték hosszú zsinóron erszteni, néha fára is mászhattak. Megígértem, hogy ha ügyesebbek lesznek, tavasz táján megpróbálkozunk a hagyományos rombuszsárkánnyal is. (Azért az jóval bonyolultabb, mi lesz akkor?)

 A kölykök  teljesen be vannak vadulva sárkányügyben, már követelik a következőt.Elindult a lavina. (Most egyelőre beintettem, de  tavasszal visszatérünk a témára.Nem győzöm egyedül, majd néhány ügyes apukát megpróbálok beoltogatni.) "

Ezt a kedves beszámolót levélben kaptam a képek kiséretében.
Úgy gondoltam  felesleges kommentálni!