Online sárkánykamera

Fajta: 
Egyéb
Év: 
2014
Amikor elkezdtem a légifotózással kísérletezni, hamarosan rájöttem, hogy milyen jó lenne, a fotókat azonnal látni, amíg a kamera még fenn van a levegőben.
Először okostelefonnal próbálkoztunk, és WiFi-s fájlátvitellel töltögettük le a képeket. Tavaly az OSOW-on, Samu tett egy megjegyzést, miszerint a következő OSOW-on élő képet szeretne látni odafentről! 
Lackó fiam fejébe szöget ütött a gondolat, és talált egy olyan android alkalmazást, ami a telefont webkamerává alakítja, és WiFi-n keresztül lehet rá csatlakozni, bármilyen eszközzel, amiben van WiFi, és internet böngésző. Ebből következett a következő gondolat, ha bármivel lehet rá csatlakozni, miért ne tegyük nyilvánossá?
A rendszer két okostelefonból áll, az egyik a kamera funkcióját látja el, ez van a sárkányon, a másik, lenn a földön a WiFi hálózatot biztosítja, így nagyobb hatótávolság érhető el. A két telefon így, 120 méter távolságból is tud egymással kommunikálni.
Ha valaki saját eszközével szeretne csatlakozni, annak előszőr az eszközén a WiFi-t kell bekapcsolni, és csatlakozni az Aircam nevű hálózathoz. 
Ezután, meg kell nyitni az internet böngészőt, és a címsorba beírni a kamera IP címét.
Ha sikerült az ANDROID WEBCAM SERVER oldalra jut az érdeklődő, és linkek segítségével választhat. 
Két fő funkció a fénykép készítés és a video stream.
Mivel az IP címek beírkálása, kissé nehézkes, QR kódokat is nyomtattunk, ha az eszközön van QR kód olvasó, a funkciók ezzel közvetlenül elérhetőek.