Éjszakai eregetés

Hétvégén szombaton 8-9. Éjszakai reptetés Matyiföldön!

Délután 2-3 felé tervezzük a találkozót grillezéssel, sörözéssel, és innen kezdve éjszakába nyúló sárkányeregetéssel. (Grillsütő, faszén lesz, mindenki meg tudja sütögetni a pecsenyéjét)

Lampiont, petróleumlámpát, reflektort ne felejtsétek elhozni!
Valamint mindennemű világítóeszköz számításba jöhet!
Várunk mindenkit, szeretettel.

Képek: ÖregMiki   Kzoli   HeroZero  

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Remélem lesz még ilyen

Sziasztok!
Előszöris nagyon sajnálom, hogy nem tudtam kimenni az éjszakai eregetésre főleg így, hogy olvastam, hogy mennyire jó volt. Remélem a következőre ki tudok menni.
Amikor olvastam a honlapon, hogy lesz egy ilyen rendezvény akkor reméltem, hogy sikerül itthon maradni (sajnos nem sikerült).
Alig vártam a beszámolókat az élményekről. Szóval remélem a következőn részt tudok venni.

üdv.: szaboa

Éjszakai eregetés

Munka után, kora este rohantunk ki Matyiföldre. Még a széket, asztalt és a villogókat is otthon felejtettük.

Csodálkoztam hogy milyen kevesen vannak, de a "kemény mag" jó hangulata és (persze a fiataloké is) feledtette ezt.

A legfantasztikusabb az volt, hogy a szél végig megmaradt és egyenletesen fújt még éjfélkor is. A Pákozdon csak vergődő denevért mintha kiszögezték volna, stabilan állt a sötét égen. Igaz nem láttuk de érezhetően minden rendben volt, mert annak ellenére hogy elég lapos szögben állt úgy húzott mint egy igásló. Később a láthatatlanságon Oferi segített egy a kantárra erősített lámpával.

Fényeket máshol is láthattunk. Feri kivilágított katicái a földön nagyon aranyosak voltak. Az a kis morcos különösen tetszett.

Zoli turbinája a 2 leddel nagyon érdekes volt a sötétben. Javasoltam neki hogy tegyünk rá a marék csillagszóróból de valamiért nem rajongott az ötletért. A rokkakura szerelt futófényeit viszont még hazafelé az EGIS-nél is láttuk.

A harmadik típusú találkozásokat HeroZero világító kapásjelzői idézték az UFO Shadow-val és külön köszönet neki a galaktikus estéért hogy elhozta a távcsövét. Gábor fiam azóta is emlegeti a Jupiter holdjait.

Mindezek mellett Sunc mesterrel fáradhatatlanul nyomták a trükköket még sötétben is.

ÖregMiki tán még a szülinapi dinnyéjét is meggrillezte, tényleg fáradhatatlanul sütögetett Kati Mamával és a lányokkal. Egész szép mutatványokat láttunk tőle a csillagszóró pörgetés kategóriában és az ördögbotot is egészen jól forgatta. Már látom magam előtt a jövő nyáron 32 égő fáklyával zsonglőrködni! (azért csak messziről nézném)

A hangulat éppen a tetőfokára hágott mikor Samu telefonált hogy most indulnak Miskolcról. Uccu! Tényleg hamar megjöttek.

Egy dologban azért még kéne fejlődni. Nem voltunk képesek meggyújtani egyszerre 12 csillagszórót. Így csak több részletben tudtuk felengedni őket. Majd legközelebb jobban megy.

Összefoglalva: nagyon kellemes volt ez az este, kár hogy haza kellett jönnünk. Remélem a vasárnap is hasonlóan jól telt a többieknek és újdonsült sárkányosainknak is sikerült kibogozni a zsinórjukat.

Legközelebb (mert biztosan lesz még ilyen) még alaposabban készülünk mindenféle fényekkel, éjszakai sárkányokkal.

Egy halom ötletem van már, csak elég időm legyen a megvalósításra.

Mi lett a dinnyéből

Mi is nagyon jól éreztük magunkat. Én csak hétfő délután jöttem rendbe.

Képzeljétek el, az ajándékba kapott dinnyéből ez lett mire hazaértünk. Köszönöm Turtle.

oregmiki.fw.hu/dinnye.jpg

Szatai "Öreg" Miki Újpestről

Éjszakai eregetés

Gyerekek én nagyon elfáradtam ezen az estén, de nagyon jól esett!

Jól kieresztettük a sárkányokat, 430 méteren volt a rokkaku, éjszaka meg kb. ugyanennyin a (turtle) denevér. Tetszett hogy jött egy kosza ötlet: tegyünk lámpát a denevérre!..és már húztuk is a mezőn keresztül le (majdnem a reptér másik végéig ért a zsinór ) lámpa rá, hosszústarttal vissza, és kész. Nem is látszott annyira csak a HeroZero „űrteleszkópjával” tudtuk szépen látni ( már ha sikerült befogni ). Teleszkópos élmény hatalmas volt, úgy éreztem mintha kikerültem volna a világűrbe és onnan nézelődtem volna.

A másik ami nagyon tetszett hogy a HeroZero shadowjának a 3 sarkára erősfényű zöld kapásjelzőket tettünk és a sötétbe csak ahhoz képest lehetett tájékozódva sárkányozni. A három fény csodálatosan megmutatta melyik a gyönyörű slot machin, 540, vagy a precíz halfaxel. Ebbe a töksötétbe az „egyszerű” halfaxelnál, kijövetelnél, ha már csak 5 centit bicsaklott a sari eleje az is kiderült. Eddig csak gondoltam hogy jó lehet sötétben 3 pontos világítással trükksárkányozni, de most már tudom, fantasztikus!

A másik a (Kzoli) turbina volt. Hihetetlen enyhe, de jó szél áramlat volt, pilot tartott a turbina meg mint egy lassított felvétel pörgedezett, miközben mint a cövek vízszintesen ált.

Andiéknak köszi a sültszalonnát, finom lett, sokkal jobb mint Pákozdon :):)

Másnap a fáradtságom az jelezte igazán hogy indultam haza, elköszöntem és a robogóval el indultam, a főúton jártam amikor hallom hogy csörög a telefonom, első reflex, mitől hallom??..mindegy megállok, Sunc az, mondja ott felejtettem a bukómat :). Hupss!!! :):)

Szuper volt

Szuper volt, jól éreztük magunkat. Sok  képet nem csináltam, az éjszakai fotózásra sajnos nem igazán alkalmas a gépünk. Éjszaka nagyon jó, egyenletes szél volt! Köszi Herozeronak a rögtönzött csillagászati bemutatóért :)

Képek itt.

Hazafelé a reptérről kivezető úton belefutottunk egy röpke, kb 10 percig tartó közúti ellenőrzésbe :)