Fontos tudnivalók kezdőknek!

Sziasztok!

Kezdő sárkányosként jónéhány kérdés merült fel bennem, amelynek egy részét a sárkányos oldalak böngészével sikerült tisztáznom, azonban sok olyan dolog van, amelyekre nem kapok máshol választ szerintem, ezért is csatlakoztam ehhez a közösséghez.

Jelenleg 2 darab Quickstep  kezdő sárkány van a birtokomban (egyik , mint már említettem a barátnőmé), most viszont szeretnék továbbhaladni, az irányt nem tudom. Két dolog is érdekel, egyik a 2 zsinórós trükksárkányozás, másik a 4zsinóros revolution sárkányokkal való megismerkedés. Az árakat tekintve  gyári revolution sárkány nem nagyon fog bekerülni az én "sárkánytáskámba", de a 2zsinóros trükksárkányok 25-30ezres árukkal sem biztos jelenleg. Tudom elöbb utóbb biztos veszek egyet, de addig is szeretnék építeni. 

A sárkány.info-n  található egy Vortex nevű rajz, több helyen olvastam, hogy a Le Virus-t megépítették, és a wildkite.net-en található képekkel illusztrálva egy Orange nevű sárkány. Ezek között gondolkodtam, mikor még nem láttam Oferi blogját a Revolution sárkányépítéséről. Először is abban kérnék segítséget, hogy mit ajánlotok, mivel kezdjem, 2 vagy 4 zsinórossal? Melyik mien árkategóriába esnek  összességben körülbelül? Vagy érdemesebb inkább kicsit gyűjteni és venni mondjuk egy Neox-ot? Az biztos profi minőség, amit lehet, hogy építéssel nem tudok megközelíteni?

A Quickstep mellet ezt írják a reflexshopban: "Egy kis gyakorlással a Quickstep II modellel már alap trükkök is kivitelezhetőek. " Ez igaz, vagy csak ez csak olyan reklámszöveg?  Lehet valamilyen trükköt kivitelezni egy ilyen sárkánnyal kezdő létemre?

 

Trükkök tekintetében a sárkány.info nagyon sok le van írva, hogy melyiket hogyan kell kivitelezni, azt azonban nem tudom meikkel érdemes elkezdeni a trükktanulást.

Azt hiszem egyszer befejezem, aztán a többi kérdést a késöbbiekben rakom fel, mert sok lesz így egyszerre :) Köszönöm előre is a segítségeket

Poleee

 

 

 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Revo anyag rendelés

Sziasztok!

Megrendeltem a cuccokat, holnap ha minden igaz meg is lesz, nagyon segítőkészek voltak, viszont van egy kis gond.

Nem volt feketéből 6cm-es vagy szélesebb Dacron csak 5ös, azzal meglehet csinálni? De vettem amúgy még 6cm-est is csak az valami rikító citromsárga, és jobb lett volna, ha fekete lenne, majd ha megjön meglátom milyen, de 5cm-s ből szerintetek meglehetne valahogy?

 

Másik: Elfogyott a kétoldalú 6mm-es ragasztó és az is csak több mint két hét múlva lesz, de humanual írta ezt az oldalt:

www.ragibolt.hu/

de nem tudom melyik kéne innen, papiros vagy fóliás, illetve kaucsuk alapú ragasztós vagy akril bázisú.... Egyáltalán jó-e valamelyik?

Varráshoz milyen cérna kell? Serafil 60-as van írva a sarkany.info-n, ez jó? Vagy esetleg valamilyen más is?

 

Köszönöm

Poleee

ragacs

Szia!

Ragasztóból én eddig a papirosat használtam, tökéletesen használható.

A Serafil 60-as cérna tökéletes, de jó a Coats Gral 60-as is.

Szerintem simán meg lehet oldani 5-ös dacronnal a szegést, de mint már említettem eddig Revo-t még nem varrtam. 

re ragacs

Szia!

És a kettő közül melyiket, a 219Ft-ost, vagy az 563Ft-ost (ez elvileg erősebben ragad)?

re re

 A 219 Ft-ost válaszd.

köszi!

Köszi szépen!

Akkor még jobban is járok, hogy nem volt reflexshopban. :) Meg is jöttek a cuccok, lassan nekiállok majd, csak most ebben a pár napban nemigen van szabadidőm.

Revo megint

Sziasztok!

Na közben reflexshopban is érdeklődtem.

Hálót árulnak ők, 10cm széles  210Ft/m (fekete, de lehet , hogy van más színben is erre nem emlékszem).

Csövekből akkor majd 6 db p300ast fogok venni.

Amit kicsit drágának találtam az ez a toldó, ha minden igaz 590Ft darabja, illetve a végzáró kupakok is, amelyek a sky shark csövekhez kellenek 400Ft körüliek.

Dinemából 55dan-ost veszek akkor, beszerzési ára más azért olcsóbb azt mondta.

Összeszámolva mindent 2m icarex-el (lehet, hogy 3 szín kéne akkor 3m) 55dan-os zsinórral 6db p300 csővel + az apróságok 30ezer lesz. Ehhez még hozzájön majd valami aluminiumcső az irányító szetthez, de az gondolom nem nagy összeg, ha tudok valahol szerezni, meg valahogy meghajlítani.

 

A freedom-os tervet már én is néztem, közben keresgettem más revo rajzokat de nem nagyon találtam, mindegy ezt az íves dolgot majd még tudjuk finomítani.

A "sárkányos szaki" a boltban csak jövőhét kedd fele lesz, akkor még odacsörgök egyszer és akkor rendelek is. :)

Köszi nektek!

Poleee

daN

 Szerintem az 55 daN-os zsinór akciós és ezért olcsóbb, mint az 50-es.

Egyébként 1 daN = 1 kg.

Én a felső ívet, mindenképp egy folyamatos ívvel csinálnám meg nem pedig 3 egyenes szakaszból. 

Szia Poleee! Revót talán

Szia Poleee!

Revót talán kicsit könnyebb első varrásra megépíteni mint egy trükk sárkányt, és ahogy Sunc is írta költségkímélőbb.
Igen azaz a jó link amit belinkeltél. Ha Humanual segít a méretekben akkor egész jó revód lesz.
Csövezése az enyémnek kb.15 000.- volt. 4 db p200 és 1db p300 a közép. Nagyobb szélre p400 közép, ennyibe változik az egész nálam.
Nem szokás tartani a mintákat, megcsinálod a sablont kartonból egybe, aztán belevariálsz olyan mintát amit szeretnél, de ott figyelve a varrási átfedésekre. Én 6 vagy 8 mm-t használok.
Ha csinálsz egy 1,5-ös revót és hozzá megveszed a csöveket akkor ezeket a csöveket egy következő revóhoz is felhasználhatod, ha az első már nem tetszene. Igazából cső ára van minden használt sarinak, mert a cső az érték. Most csak saját építésekről beszélek. (bár sok 40-50 ezer forintos sárkánynak is csak cső ára van) :)
Anyag árban 4-5 ezer forint az amit az ember bukhat egy építésen.
Zsinórzatban tökéletes választás a Dinema kezdetekben. LPG (Laser Pro Gold) picit később is jöhet :)
Átfedéssel varrj, revónál, trükk sárkánynál, tökéletes.
 
Sok sikert az első varráshoz, csak lazán.

(Én úgy voltam vele ha nem repül jól akkor szoba dísz lesz, de szépen repül, a fenébe pedig tök jól mutatna a falon) Szóval ilyen lazán :)

Szia Oferi!Köszi a bíztatást,

Szia Oferi!

Köszi a bíztatást, remélem minden frankón  összejön majd :)

Akkor elsőre lehet, hogy nem variálom majd túl a mintázatot, hogy ne legyen olyan sok szenvedés a varrással. Reflexshopban általában szokott lenni minden ami kell az építéshez? Dacron, csövek, kupakok, ilyen 6mmes ragasztószalag stb?

Varráshoz milyen cérnát használjak? Aluminium csövet a fogantyú készítéséhez hol lehet majd beszerezni?

Nektek így pár év elteltével, hogy megy a Revó irányítása, mert gondolom akiket a videókon látok azok már profik lehetnek, igazából kicsit félek tőle, hogy mennyire fogum tudni irányítani, bár nem tartom magam ügyetlennek meg ilyesmi.

Ja és a blog amit írtál sokat segít! Ezer köszönet érte!

Poleee

Revo

Sunc, neked mégegyszer kössz az eddigieket!

HeroZero, köszi a linket, most csak gyors beleolvastam, de majd végignézem!

Humanual!

Olvastam a sarkany.info-n is, hogy az 1.5-ös típust ajánlod, ezért azt szeretném majd meg építeni, amúgy mit jelent az 1.5? valami verziószám?

A terven amit küldtél azon belül is a plans 1-ben van elvileg maga a rajz, de oda ha minden igaz kell egy MegaCad program, hogy megtudjam nyitni (a ZIP kiterjesztésű már nem taláható), hétfőn leszek csak otthon, majd akkor megpróbálom valahonnan leszedni ezt a programot. Elég sok a szöveg, de majd kibogarászom a lényeget.

Csövekből érdemes akkor bevásárolni 3 félét ugye? 1x, 2x, és 3x tekercseltet is? Egy 2x tekercselttel mekkora az a szél amit még elbír? Ezek milyen árban vannak kb?

Másik kérdés: 2 anyag egybevarrásánál csak egymásra vannak rakva átfedéssel az anyagok, vagy így egybe vannak hajtva? Itt egy kép hogy gondolom:

kepfeltoltes.hu/110617/kep01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszi Poleee