Honnan tudom mikor jó a szél?

Üdvözlet!

Kezdő sárkányos vagyok. Olyannyira hogy igazából még felszálnom is csak párszor sikerült egy a Decathlonban vásárolt Zeruko W144-essel pár széllökésben és ezért nem is tartott soká az öröm.....

Az érdekelne hogy milyen időjárási körülmények között érdemes elindulnom otthonról ha eregetni akarok? Honnan lehet tudni hogy hosszantartó egyenletes szélre számíthatok?

 

 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szevasztok süsüsök!Én még

Szevasztok süsüsök!


Én még csak most kezdem ezt a szép sportot, és hobbit, de már lenne sok kérdésem.


Van egy trükk sárkányom, és érdekesen viselkedik. Amikor végre van szél és fel is tudom küldeni akkor elkezd remegni a szélben, mintha rázná valami. A kantárzaton már állítottam, de semmi változás. Szerintem egy kicsit nehéz is a sárkány mert elég erős és állandó szélre van szüksége a levegőben maradáshoz. 


Mit kellene csinálnom, hogy a rángatózása megszünjön?


ui: A sárkányom nem márkás, olcsó, de tanuláshoz gondolom először megteszi. 

Kantár

Mtomi  javaslata megfontolandó :) 
De hogy a rángatózás megszűnjön, összébb kell állítani a kantárt.
A kétoldali kantártalálkozási pontok közötti távolság túl nagy.
Belső kantárokból vegyél le egy-egy centit. Ha túlkormányzott lesz akkor viszont túl kicsi a pontok közötti távolság. 

Köszönöm a segítséget, ki

Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni.

 

Másik sárkányra jelenleg nem telik, ezért ezzel kell beérnem. Kár, hogy most találtam rá erre a hobbyra, nem pedig pár évvel ezelőtt, akkor még lett volna pénzem komolyabb sárkányra is. Egyelőre ismerkedek a Lidl-s sárkányommal, hogy hogyan kell reptetni, és közben talán lesz majd még pénzem jobb sárkányra is.

Szia ipse77! Bár trükközésben

Szia ipse77! 

Bár trükközésben nem én vagyok a legjártasabb, az lenne a tanácsom, hogy még mielőtt teljesen elmegy a kedved az egésztől,  csomagold össze és tedd el egy szekrény mélyére! Ott rángatózni sem fog. Félre ne értsd nem arcoskodni akarok csak nekem is van egy ilyen olcsó sárkányom (1500 jó magyar forintért vettem) és annak is ez lett a sorsa. 5000- 6000 körül már tudsz olyat venni amivel az irányítás alapjait jól meg lehet tanulni és a repülés is élvezetes. Ha trükközni akarsz akkor jobban ki kell nyitnod a bukszádat ( Na ezért nem vagyok jártas a trükközésben!) Nagyjából 15000-nél kezdődnek azok amivel már 1-2 trükköt meg lehet tanulni. Esetleg használtan is ki lehet fogni jó holmikat. Ilyen volt például turtle Neoxa. Részletesebb információkért ajánlom a Trükksárkány iránytű című írást ( Jobb oldalon az időjárás alatt)

Üdv:Mtomi

szél

Szia!

Én ezt az oldalt tartom a legmegbízhatóbbnak szél ügyben:
http://windguru.cz/hu/index.php?sc=41971 

A felülről második táblázatot szoktam nézegetni. 

Szél

Szia!

Köszi, de sajnos ez rajtam nem segít.....

Nógrád megyei vagyok és ez nem szerepel a táblázatban. Én arra gondoltam hogy vannak-e felismerhető jelei annak ha egy szél tartósan megmarad. Pl. felhőkről, az irányából, stb.

 

Szélről

 Ha regisztrálsz a windgurun, akkor tudsz bejelölni helyet is, szerintem is ez a legmegbízhatóbb forrás. De néha ezek a modellek csalnak. Próbáltam erről is írni, több-kevesebb sikerrel itt. Ha sikerül valamit még találnod megteszed, hogy itt is megosztod velünk?