Egyéb rendezvények

Reptetésre ugyan nem alkalmas helyek, de figyelmet érdemel. Kiállítás, túra, bemutató stb…

Cervia, 2009

Sziaszok!

Múlt hét szombat este megérkeztünk Cerviába, az idei sárkányos fesztiválra.
Eddig sajnos az időjárás nem volt hozzánk túl kegyes, ma (kedden) volt olyan időjárás, amiben kimerészkedtünk sárkányt ereszteni.
Képtárunkba naponta próbáljuk feltölteni a képeket, amit itt tudtok megnézni: Cervia 2009.

üdvözlet Cerviából,
Kiss Zoltán

Duda

Ricsi meghívott minket egy közös eresztésre.
Az eregetés a dunaújvárosi reptéren lesz.
A terep nagy kiváló, minden irányból nyílt és birkák által frissen rágott.
Ez egy működő reptér, egész nap repülnek a vitorlázógépek amik nagyon olcsón visznek utasokat is.
Épp ezért maximum 100 méteres zsinórt szabad használni.
A pálya mellett van szállás közös wc-vel, zuhanyzóval, meg fűtetlen szobákkal. Este borzasztó hideg lesz, minimum 2 pulcsi meg 2 hálózsák ajánlott. Vagy vannak környékbeli szállások fűtött szobákban. Bővebb részletek itt: 
 

Kiállítás Kistarcsán

 Amit még nem csináltunk!
Kiállítás.
Most rögtön az elején leszögezve: csináltunk. Csak speciel én nem.
Ebből valahogy még mindig kimaradtam. De most adódott egy remek alkalom (mert az volt!) és útólag, már merem mondani: SIKERŰLT!
Kezdem az elején:
Telefon, majd email: Kistarcsán egy rendezvény keretein belül kellene bemutatni a sárkányeregetést, sárkányokat egy kiállításon. Válaszom természetesen egy nagy igen volt. Mi az a kiállítás, amit nem tudnék---tudnánk megoldani! Hát ide nekem az oroszlánt! Oszt uccu bele!
Kiállítandó sárkányok? Van nekem szobára való! Hoppá-hoppá, hogy egy egész termet kell berendezni!?
Akkor ez már a kihívás! 
Telefonok, drótposta .... és fejben már kezd összeállni.
Idő? Az rengeteg. Tehát van időm másra is. Lehet kicsit Pákozdozni, családozni és még jut munkára is.
Áááááááááh! Már csak egy hét! És még mindig nem kaptam itinert! Akkor most nem is lesz semmi? Csak én hülyíthettem pár saris kollegát? Most mi lesz?!
És megjöve az levél: május 21-22 kiállítás. Termet berendezni 20-án este 19-ig, majd megnyító.
Öröm, némi aggódás és hajrá!
Amit ez idáig kigondoltam, szinte minden kiszaladt az eszemből. Az elképzelést megint csak előlről. És mindent elfelejtettem!
Már csak kettő nap! Elfelejtett születésnap! Én viszem-hozom a tortát! Mi lesz így? Összeomlás, káosz, ......
Itt mindennek stimmelnie kell! Mindennek a helyére kell kerülni!
És mindenkitől megkaptam azt a segítséget, amire szüségem volt!
A családtól, a kollegától és a Sárkányeresztő barátaimtól!
Pénteken, a nagy nap előtti délután megkaptuk a termet. Majdnem üresen. Csak két szekrény, öt asztal (plusz a tanári) és pár szék, meg némi tanácstalanság. (hiszen most találkoztunk először!).
Föltaláciö!!!! Igaz ez nem egy rét, ahol fú a szél és repkednek a sárkányok, de megoldjuk! (szél helyett volt huzat) Mert a hely adja a megoldást! Van némi léc a falon, pár fűtéscső, meg ablakkilincs: háló a mennyezet alá és a sárkányok fent vannak. Hogy ezért mennyit kellett létrázni? Sokat! (Nem akarom mondani, de még mindig van az izomlázból.)
Mily butaság! Csak magamról, miközben segítőim is tevékenykedtek.
Jólsvai Laci és Öreg Miki rakták össze a sárkányokat, egyiket a másik után. Díszítették a falakat, ablakokat, még az ajtöt is. Repülő szerkezeteken kivül előkerültek személyes emléktárgyak,. oklevelek, újságok, építési leírások és még ki tudja mi minden.
És láss csodát! Majdnem elkészültünk! OFeri nem tudott jönni, így hagytunk helyet neki is. (Igért és hozott másnap még Ő is csodákat!)
Megnyító. Szavalatok. Beszédek. Mi meg lihegve, rendesen elfáradva.
Pár pogácsa, korty üdítő és amiről nem volt szó: a meghívottak díszes serege elindul a kiállításon körbe nézni!
Nálunk még pár doboz, táska hanyagul a padlón. Mi az eseménynek megfelelően "kiöltözve", leizzadva. -Ideális állapot.
És jöttek! 
És jött, bejött az elképzelés!! Aki belépett az rögtön felfelé nézett! Hiszen ott voltak a sárkányok! Lebegve, mocorogva, széltől (huzat, ha még nem mondtam volna) mozgatva, színesen, játékosan.
És mi böszkék voltunk: a hobbinkra, a játékunkra, a műveinkre, magunkra! Jól esett! )azt hiszem ezt mindannyiunk nevében mondhatom, írhatom)
Kiállítás. Másnap, azaz szombat, majd vasárnap. Szinte összefolyik az egész hétvége egyetlen időhóz nem köthető pillanattá. 
Sok-sok érdeklődő. Voltak akik csak nézelődtek, de nagyon sokan kérdeztek, meséltek...
Miki Papa sikló sárkányait nem győztük ajándékozni a gyerekeknek versekért, kérdésekre helyes válaszokért, vagy csak úgy, mert annyira szimpi volt. Gyerekek, családok, idősek, fiatalok és mind megcsodálták a repülő szerkezeteinket! (azok meg duzzogtak, hogy ide vannak kötve, ahelyett, hogy a szél szárnyain repülhetnének!)
Próbáltuk, és remélem sikerült, bemutatni a sárkányeregetés, sárkányeresztés, sport- trükksárkányozás varázsát.
Jó volt látni az érdeklödő szemeket, meglepett , néha csodálkozó arcokat!
Vasárnap az iskola udvarán egy kis repkedésreis futotta Miki, Feri és Laci erelyéből. Bár már a sarik sem bírtak magukkal. 
Volt sárkánykergetés, eregetés, fára gabalyítás és sok-sok kacagás.
Mutattunk gépeket, képeket, videókat (és egymást). Adtunk tanácsokat, tippeket , segítséget, ötleteket.
Kaptunk elismerő szavakat és rengeteg mosolyt! És jól esett!
Ez is egy fíling volt, és azt hiszem jól tolmácsoltuk. 

Hát, ennyi dióhéjban egy kiállításról, ami kicsit rendhagyó volt, ami kicsit minket is megfogott, ami jó volt!

Képek itt.

Kati Mama búcsúztatása

Tudatom azokkal, akik ismerték és szerették Kati Mamát, hogy hamvasztás utáni búcsúztatója és az urna elhelyezése 2010 szeptember 21-én 13 órakor lesz az Újpesti Megyeri úti temetőben.

 Szatai Öreg Miki, Miki Papa

Bakonydraco fesztivál III.

Szombaton el kirándultunk Kzolival és Marcsival Németbányára a Bakonydraco fesztiválra.
Egy csodálatos kis faluban (zsákfalu) érkeztünk. Aki ezen az úton megy az csak a faluba mehet mert nincs tovább út :). Falu népessége 80 fő (gondolkoztunk is a kocsiba hogy hány ember lesz??..hát ha a faluba 80-nan vannak és mi 3-man megyünk akkor 83 :) ).
A falu egyébként egy völgyben erdőben van, volt fent egy domb és ott tudtunk sárkányt eregetni. Felküldtük a rokkakukat de nagyon instabil volt a szél ezért a legelvetemültebb kisszeles állítások ellenére is egész nap potyogtak le. Rengeteget gyalogoltunk 160 méter zsinór végekre feldobálni őket :). De azért nagyrészt fent voltak néha még a turbinát is megemelték. Nem tudom pontosan mennyit, de egy 5 órát kb. eregettünk hárman. Néha gyerekek a főtéren elkészített sárkányokkal feljöttek és szaladgáltak. Légi fotót is csak úgy tudtunk csinálni, ha 200 métert szaladtunk a 160 méteres hosszú startos sárkánnyal.

 

De igazából a lényeg ennek a kis falunak a hozzáállása volt ehhez a rendezvényhez. Szívvel lélekkel csinálták ezt a „nagy napot” ott. Szentkirályszabadjaiak készítették a sárkányokat, voltak mesemondók, zsonglőrök, együttes, faluházba kiállítás, és pogácsa amit felfaltam :).

Nagyon kellemes emberekkel sikerült megismerkedni, meg is kérdezték nincs e kedvünk ott aludni. (sajnos nem úgy készültünk) pedig el lehetett volna bulizni.

 

Faluról picit: Tv-ben láttam régen hogy Magyarország legbiztonságosabb faluja, nincs betörés és nincs lopás. 80 fő a népessége (mert az egyik szervező is bejelentkezett :) ). Nincs boltja, nincs kocsmája. Egy üvegtigris (de pont olyan) jön szombatonként a főtérre (főtér kb. 25x25 méter) és akkor ott összejön a falu apraja nagyja, iszogatnak, beszélgetnek, látják egymást :).

Mivel völgybe van, 1 évben kb. 2 hónapot nem fűtenek, (este majd meg fagytunk nagykabát már elment, és füstöltek a kémények)

Szóval tényleg egy nagyon kellemes kirándulás volt, nagyon jól éreztük magunkat.

 

Képek itt:  KZolinál    

 

Aug. 21 Pe-Csa

Japán napkat rendez a Magyar Anime Társaság augusztus 21-23 A Petőfi Csarnokban és környékén.

A jegyek ára:
Pénteki jegy: 1000 Ft
Szombati  vagy vasárnapi egynapos jegyek: 2000 Ft
Szombat-vasárnapi kétnapos jegy: 3500 Ft (csak elővételben kapható!)
Háromnapos jegy: 4200 Ft (csak elővételben kapható!)

http://animecon.hu/index.php?art_id=54

Pénteken 16-19 ó.-ig ott leszek.

Kecskeméti Fesztivál

Ha Húsvét, akkor Kecskemét!

Valami miatt nem tudom a plakátot ide tenni, ezért közlöm a linket, ahol meg lehet tekinteni.

http://oregmiki.fw.hu/kecsk09.htm

 

 

Nirvana SE az új Isten

Hali Mindenkinek!
 
Gyorsabb sárkányosok már augusztusban kiszemelték az R-Sky legfrissebb ígéretét a Nirvana SE-t, azaz Second Edition-t (második kiadás) az internetes fórumokon. A név valószínűleg a Nirvanák újászületésére utal, minthogy az elmúlt időszakban inkább csak az építő- és vitorlaanyagban voltak változtatások. Kezdett ui. kissé lecsillapodni az általános „Nirvana láz” és sokan más cégek új sárkányai felé kacsingattak (Widow Maker, Cosmic TC). Szóval most hozzányúltak és egy „radikális” freestyle gépet hoztak létre – terveik szerint.
 
Paul May trükksárkányos kommentjeit szeretném tömören idézni: „A Backspine a reverse turbo kantározásnak köszönhetően lényegesen könyebb a kezelése és még a Backspin Cascade sem okoz gondot. A Comete rendkívül könnyű, gyönyörű a Jacob’s Ladder és a Flatspine - minő csoda – szép lapos! A legnagyobb javulás a Taz Machineban van. A Backflip az egyedüli, ami nem olyan mély, mint volt, de a Lazy Suzanok gyönyörűen mennek. A semlegesebb kiegyensúlyozásnak köszönhetően a a Yo-Fade könyebb. A 20g-os súly könnyűnek tűnt a Yo-Yo-hoz, de további 5g segítségével könnyedén pörgött az is.
A NSE egy kissé gyengébb precizitásában, de csak egy ici-picit. A gép úgy veszi be a sarkos fordulókat, hogy meg sem billen és a feszes pörgésekből is túlkormányzás nélkül jön ki. Ja, és a szélcsatorna közepén még 25 km/h-ás sebességű szél esetén is könnyedén letehető.”
Összességében Paul elégedett az új jövevénnyel és ajánlja mindenkinek, aki egy trükkösebb, kisebb kar- és kézmozgással irányítható trükksárkányt akar magának a felső kategóriából.
Más fórumokon is azt olvasom, hogy az R-Sky-osok pánikszerűen adják el bagóért a gépeiket, hogy megvehessék az új NSE-t.
 
Nálunk kinek lesz elsőként?
 
Specók:
http://canadiankitecompany.myshopify.com/products/nirvana-se

Für Elise kotta!

Ezek után nincs kifogás Itt a keresett kotta.

 

28. Nemzetközi Sárkányeresztő Fesztivál, Cervia, Olaszország

Idén is megrendezésre került a nagy hagyományokkal büszkélkedhető fesztivál Cervia-ban.  A sarkanyereszto.hu kiküldött megfigyelőiként sikerült 6 napot a helyszínen eltöltenünk :)

Sok érdekes dolgot láttunk, de a legjobb volt Ray Bethell-t élőben látni.

A fesztivál főleg az egyzsinóros sárkányokról szól, de a fesztivál utolsó napjaiban került megrendezésre a STACK Italia második fordulója.

Az időjárás nagyon tavaszias volt, szélcsendtől viharos szélig mindenhez volt szerencsénk.

Rengeteg képet és videót csináltunk, ezt a szokásos helyen találhatjátok.

Tartalom átvétel